Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

aalbers|wico: 2 divisies, 1 website

Aanleiding

aalbers|wico is een gerenommeerd familiebedrijf, dat de markt bedient met twee zelfstandige divisies. De divisie metaal & techniek levert maatwerk op het gebied van metaalbewerking aan voornamelijk Nederlandse opdrachtgevers. De divisie defence & security wordt wereldwijd beschouwd als een toonaangevende specialist in bouwkundige beveiliging. Op de oude website kwam de verscheidenheid aan activiteiten echter niet goed uit de verf. Ook was de site matig vindbaar in zoekmachines, en had aalbers|wico te kampen met een hoge bouncerate (percentage bezoekers dat de site direct na binnenkomst weer verlaat).

Oplossing

AGN ontwikkelde voor aalbers|wico een nieuwe tweetalige website, waarin beide divisies duidelijk hun eigen karakter hebben. Om de vindbaarheid te verbeteren, keken we niet alleen naar de technische aspecten, maar besteedden we ook veel aandacht aan het ontwikkelen van specifieke, relevante content. Dit om te bewerkstellingen dat aalbers|wico ook wordt gevonden door potentiële klanten die gericht zoeken op termen als ‘plaatlasersnijden’ of ‘inbraakwerende puien’.

Resultaat

Al direct na de lancering van de nieuwe site schoot de vindbaarheid in Google omhoog. Maar misschien nog wel belangrijker: aalbers|wico heeft nu een site die bezoekers de juiste indruk geeft van het bedrijf. Een professionele, deskundige partij, die met twee verschillende divisies tot de top van respectievelijk Nederland en de wereld behoort.

Reactie aalbers|wico

Logo aalbers wico Hans Zandberg, marketing & communicatie: “De nieuwe site is nu een paar maanden live en we zijn al veel beter vindbaar in Google. Daarnaast is onze bouncerate fors lager. Bezoekers kunnen dus ook óp de site kennelijk veel beter vinden wat ze zoeken.”

Terug

Laatste nieuws