Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Bemontex: meer omzet en efficiency door koppeling webshop aan backoffice

Aanleiding

Bemontex, de groothandel die ooit de afritsbroek in Nederland introduceerde, had een enigszins verouderd, maar nog goed functionerend backoffice-systeem. De vraag: is het mogelijk om afnemers in staat te stellen online orders te plaatsen zónder dat dit hele systeem op de schop moet? 

Oplossing 

Door de backoffice van Bemontex te koppelen aan ons eigen webshopsysteem, slaagden we erin om het volledige product-, debiteuren- en voorraadbeheer te ontsluiten. Afnemers  kunnen nu de complete catalogus van Bemontex online bekijken en direct hun orders plaatsen. Ook kunnen retailers zelf productfoto’s en andere bestanden downloaden voor hun eigen promotiemateriaal. 

Resultaat

Een groot deel van het orderproces verloopt nu online; een enorme efficiencyslag. Alle betrokkenen hebben er baat bij. De buitendienst kan onderweg al orders invoeren. De binnendienst kan bestellingen snel afhandelen. Afnemers kunnen direct zien welke artikelen beschikbaar zijn. En het management heeft altijd inzicht in de actuele order- en voorraadstatus. 

Reactie Bemontex

“Doordat AGN onze backoffice-omgeving heeft weten te koppelen aan hun webshoptechnologie, kunnen we voorlopig nog even door met onze bestaande systemen. Daarmee hebben we een investering van tonnen bespaard.”

Terug

Laatste nieuws