Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

De IJssel Coatings: verkoopgroei door innovatief webconcept

Aanleiding

De IJssel Coatings produceert coatings voor plezierjachten. Voorheen leverde De IJssel die alleen via de tussenhandel, voornamelijk jachthavens. Maar toen het bedrijf toe was aan een nieuwe corporate website, kwam ook de mogelijkheid ter sprake van online verkoop. Daarbij speelden twee kwesties een rol. Eén: kun je producten waarbij advies belangrijk is, wel online verkopen? En twee: hoe reageert de tussenhandel?

Oplossing

AGN ontwikkelde een webshop op maat. Behalve de gebruikelijke functionaliteit, zoals afrekenen met iDeal, bevat deze ook een systeemwijzer. Daarmee kunnen bezoekers in 3 stappen het juiste product vinden (de adviesrol). En tijdens de aanschaf van hun product kunnen ze aangeven dat ze hun bestelling bij de dichtstbijzijnde dealer willen laten afleveren

Resultaat

De webshop van de IJssel blijkt een win-win-winsituatie. Consumenten kunnen makkelijk zelf hun weg vinden in het complexe productaanbod van De IJssel. Dealers krijgen meer klanten over de vloer, doordat consumenten hun bestelling daar laten bezorgen. En De IJssel heeft de verkoopcijfers sinds de lancering van de webshop omhoog zien schieten.

Reactie De IJssel Coatings

Reactie van de opdrachtgever:  “In een paar maanden hebben we onze verkoop zien toenemen dankzij de webshop. Onze dealers zijn trouwens ook hartstikke tevreden, omdat klanten hun online bestellingen vaak daar komen afhalen.”

Terug

Laatste nieuws