Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

LinScriptum: veilige hosting van E-Zorg applicatie

Aanleiding

Linscriptum is een dienst waarmee patiënten telefonisch of online herhaalrecepten kunnen bestellen. Voor de hosting van deze applicatie zocht Linscriptum een betrouwbare oplossing bij een hostingpartij die de goedkeuring zou krijgen van E-Zorg. E-Zorg is het besloten netwerk dat huisartsen, apotheken en andere zorgverleners gebruiken om veilig gegevens uit te wisselen.

Oplossing

AGN host en beheert de applicatie van Linscriptum in een zogeheten private cloud. We hebben deze 100% beveiligde omgeving tevens gekoppeld aan het netwerk van E-Zorg, dat ons speciaal hiervoor geaccrediteerd heeft. Behalve de hosting van de webapplicatie en bijbehorende database verzorgen we ook de hosting van de voice response telefooncentrale.

Resultaat

Probleemloze real time afhandeling van 5 miljoen aanvragen voor herhaalrecepten per jaar. Voor de inmiddels 160 aangesloten apothekers betekent dit een enorme efficiencywinst.

Reactie Linscriptum

Robin van den Bosch, directeur Linscriptum: “Veiligheid gaat bij ons voor alles. Bij AGN zijn de patiëntgegevens van apothekers die onze diensten afnemen in de best denkbare handen.”

Terug

Laatste nieuws