Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Novum Uitslagencentrum: realtime de verkiezingsuitslagen volgen

Aanleiding

Persbureau Novum wilde rond de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 een online centrum inrichten, waar de prognoses van Maurice de Hond en de werkelijke uitslagen op de voet te volgen waren. Ook moesten de uitslagen en prognoses via het content delivery network makkelijk kunnen worden doorgezet naar andere nieuwsportals.

Oplossing

AGN ontwikkelde een stabiele, platformonafhankelijke site op basis van responsive design. Want ook op tablets en smartphones moesten de resultaten goed te zien zijn. Bijzonder onderdeel van de site was de zogeheten coalitie-indicator. Hierin werd van minuut tot minuut de prognose van het totale zetelaantal van verschillende mogelijke coalities bijgehouden.

Resultaat

Heel Nederland kon op 12 september 2012 de verkiezingsuitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen live volgen op NovumUitslagencentrum.nl. Op de verkiezingsdag bezochten miljoenen mensen de site. Bovendien maakten verschillende andere grote nieuwsportals, waaronder Nu.nl, gebruik van de content van Novum. 

Reactie Novum

“Ondanks de enorme bezoekerspiek tijdens de verkiezingsdag was het online uitslagencentrum de hele dag perfect bereikbaar. Ik zeg: goede techniek en solide hosting, AGN.” 

Terug

Laatste nieuws