Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Schoenenvoorjou.nl: online succes voor een lokale winkelier

Aanleiding

Schoenenvoorjou.nl is een initiatief van Sengers Schoenen, een kleine onderneming met zaken in Wijchen en Nijmegen. De opkomst van internet stelde Sengers net als veel andere lokale winkeliers voor de vraag: is het een kans of bedreiging? Sengers Schoenen koos voor een combinatie van ‘clicks and bricks’.

Oplossing

In de webshop die AGN ontwikkelde vindt real time voorraadsynchronisatie plaats met het kassasysteem in de fysieke winkels. Hierdoor is een belangrijk logistiek probleem opgelost waarmee veel retailers kampen die fysieke vestigingen én een webwinkel hebben. Een schoen die nú in de winkel wordt afgerekend kan niet nog eens via de webshop worden verkocht. Of andersom.

Resultaat

In een branche die behoorlijk onder druk staat weet Sengers Schoenen zich prima staande te houden door zich met een fysieke winkel én een eigen webshop te profileren. Door zoveel mogelijk processen te automatiseren is de logistieke performance bovendien aanzienlijk verbeterd.

Reactie Schoenenvoorjou.nl

Frans Sengers: “Vroeger zagen we internet nog wel eens als een bedreiging. Nu komt een aanzienlijk deel van onze omzet uit onze webshop.”

Terug

Laatste nieuws