Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Sounds Venlo: maatwerk shopsysteem voor dé popspeciaalzaak van Nederland

Aanleiding

Sounds Venlo is een van de grootste popspeciaalzaken van Nederland. De voorraad van Sounds Venlo omvat maar liefst 100.000 titels op cd/dvd en 50.000 titels op vinyl. Deze zijn ook online te beluisteren en te bestellen, op een website die liefhebbers tevens informeert over zaken als nieuwe releases, verwachte albums en de persoonlijke top vijf van alle medewerkers.

Oplossing

Als je zo’n grote productendatabase hebt, die ook nog eens doorlopend wordt ververst, dan heb je niet genoeg aan een simpel standaard shopsysteem. AGN bouwde daarom een website op maat, met een synchronisatiefunctie tussen het kassasysteem in de winkel en het online voorraadsysteem. Het bleek een slimme investering. Toen het na zes jaar tijd was voor een ‘make-over’, konden we de nieuwe look & feel en functionaliteit gewoon op hetzelfde technische fundament realiseren.

Resultaat

Sounds Venlo voldoet weer volledig aan de eisen die gebruikers en zoekmachines anno 2013 aan een website stellen. De nieuwe look & feel leverde niet alleen veel enthousiaste reacties van klanten op, maar ook een verbetering van het online rendement. In de eerste maand na het redesign genereerde de website 20% meer omzet.

Reactie Sounds Venlo

Marlies Driessen, eigenaar: “Onze site is veel meer dan een webshop. We besteden erg veel aandacht aan de informatie rond de titels die we aanbieden, dus voor ons is het essentieel dat we de site makkelijk kunnen beheren.”

Terug

Laatste nieuws