Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

U-pas: betere uitvoering van het minimabeleid

Aanleiding

De U-pas is de kortingspas van de gemeente Utrecht. Met de pas krijgen mensen met een laag inkomen korting op sportieve, culturele en recreatieve activiteiten in de regio. Voorheen was het voor gebruikers echter lastig om erachter te komen welke regelingen er precies waren en hoe ze daar gebruik van konden maken.

Oplossing

AMC Consultancy ondersteunt gemeenten in hun minimabeleid en zorgt in het kader daarvan ook voor de uitvoering van de U-pas. Met de invoering van het vernieuwde U-pasbeleid, ging ook de website van de U-pas op de schop. Mede op basis van het interaction design dat wij ontwikkelden, heeft AMC Consultancy aan AGN gevraagd om de nieuwe site te realiseren.

Resultaat

Gebruikers van de U-pas kunnen op de nieuwe site makkelijker zien welke regelingen er zijn en hoe ze die kunnen gebruiken. Tegelijkertijd kunnen aanbieders van activiteiten hun diensten makkelijker presenteren, waardoor het aanbod flink is toegenomen. Daarnaast ontwikkelden we een applicatie waarmee gebruikers hun declaraties online kunnen indienen, ook met een tablet en smartphone.

Reactie AMC Consultancy

Frank Maassen / Directeur: “Dankzij de nieuwe website kan het U-pasbeleid efficiënter uitgevoerd worden. Met hetzelfde budget kunnen we meer mensen helpen.”;

Terug

Laatste nieuws