Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Domeinregistratie

Veel gestelde vragen


Kan ik mijn domeinnaam later doorverkopen?
Ja, de domeinnaam wordt op jouw naam vastgelegd. Jij wordt de juridische eigenaar. Desgewenst kun je het domein ook doorverkopen.
Kan ik mijn domeinnaam later makkelijk verhuizen naar een andere provider?
Ja, de domeinnaam wordt op jouw naam vastgelegd en je wordt de juridische eigenaar. AGN kan jouw naam dus niet ‘gijzelen’ en je dwingen om diensten bij AGN af te blijven nemen. Zodoende ben je volkomen vrij om het domein te verhuizen naar een andere provider. De procedure hiervoor is heel simpel en verloopt met ‘een druk op de knop’.
Hoe lang duurt het voordat de registratie is afgerond?
Nadat wij je aanvraag hebben ontvangen, nemen wij je registratie onmiddellijk in behandeling. Domeinen met de extensies .nl en .com worden direct afgerond. Voor registraties van andere extensies bedraagt de doorlooptijd enkele uren tot enkele dagen, afhankelijk van de extensie.
Hoe weet ik of de registratie geslaagd is?
Je ontvangt een schriftelijke bevestiging van de registratie.
Kan ik ook buitenlandse domeinen registreren via AGN?
Ja, AGN is geaccrediteerd door alle belangrijke buitenlandse registratie-autoriteiten. Wij kunnen deze domeinregistraties dus op een veilige manier voor je verzorgen. Op de tarievenpagina vind je een overzicht van de vele extensies die we voor je kunnen vastleggen.
Is mijn domeinnaam nog beschikbaar?
Op de website van AGN kun je online controleren of de betreffende domeinnaam nog beschikbaar is.
Welke extensie moet ik kiezen, .nl., of .com of .eu of iets anders?
Een juist gekozen extensie geeft je site extra betrouwbaarheid. De vuistregel is: richt je je op de Nederlandse markt, kies dan voor .nl. Richt je je op een internationale markt, kies dan voor .com of .eu.
Voor welke bedrijven en organisaties legt AGN zoal domeinen vast?
Op het gebied van domeinregistratie zijn is ons type klant heel divers. Raakvlakken bevinden zich op het punt dat iedere klant waarvoor we domeinen vastleggen zeker willen zijn dat het domein daadwerkelijk van hen wordt. Men wilt niet voor onaagename verassingen komen te staan. Zo is iedere klant verzekerd van het feit dat AGN aan de verplichtingen van de lokale registratie-autoriteiten voldoet. Dit gaat bij ‘budgetaanbieders’ wel eens mis en kan je je domeinnaam kosten.
AGN verzorgt de registraties voor grote namen als ABN AMRO en Unilever, maar ook voor heel veel kleine bedrijven en organisaties zoals fietsenwinkel Tromm en slagerij Hormes.
Ik zie wel eens gratis domeinregistratie, hoe zit dat?
Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat vaak ook zo. Vaak gaan dit soort gratis aanbiedingen gepaard met verplichte afname van andere diensten, zoals hostingdiensten. Ook komt het voor dat het lage tarief dat aangeboden wordt alleen geldt gedurende een bepaalde periode. Ook zou het kunnen dat je uiteindelijk niet de juridische eigenaar van een website blijkt te zijn. Ook is het in het verleden voorgekomen dat budgetproviders hun verplichtingen jegens lokale registratie-autoriteiten niet nakwamen, waardoor domeinregistraties ongedaan zijn gemaakt. Zorg dus dat je in zee gaat met een betrouwbare partij.
Terug

Laatste nieuws