Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Redirectaccounts

Veel gestelde vragen


Kunnen wij met een redirect verschillende domeinen gebruiken voor één website?
Ja, je hebt één website met een hostaccount nodig. Wil je dat de website bereikbaar is met verschillende domeinnamen, dan heb je voor deze domeinnamen alleen nog maar een redirectaccount nodig. Je kunt zoveel domeinnamen met redirects gebruiken als je wilt.
Waarom kost een redirect geld, we betalen toch al voor de hosting van de website?
De manier waarop AGN een redirect op het serverpark inricht is te vergelijken met een mini-hostaccount, met alles wat daar bij hoort. Een redirectdomein wordt gekoppeld aan de firewallsystemen, antivirussystemen en back-up-systemen. Daarnaast zorgen redirectdomeinen voor extra dataverkeer naar de website.
Blijft de redirectdomeinnaam zichtbaar in de adresbalk?
Standaard wordt het redirectaccount dusdanig aangemaakt dat het adres in de adresbalk 'meespringt' naar de hoofdsite. Heb je liever dat het redirectdomein zichtbaar blijft in de adresbalk? Dan kunnen we dat eenvoudig voor je aanpassen.
Heeft een redirectaccount invloed op de positie in zoekmachines?
Als je met een redirect een extra domeinnaam aan je website koppelt, kun je de resultaten in zoekmachines aanzienlijk verbeteren. Zoekmachines hechten grote waarde aan de domeinnaam zelf (www.aardappel.nl scoort hoog bij een zoekopdracht naar aardappels). Daarnaast versterken het redirectdomein en het hoofddomein elkaar voor de zoekmachines.
Waarom zijn er verschillende soorten redirects?
De verschillen zijn voornamelijk technisch van aard. Een redirect kan op verschillende manieren gebeuren: als ‘url-redirect’, als ‘301-redirect’ of als ‘forwarding-redirect’. Het gebruikte type heeft invloed op de zoekmachine-indexatie, de mogelijkheid of de domeinnaam ‘meespringt’ naar het hoofddomein en of je afzonderlijke bezoekersstatistieken kunt bijhouden. Een AGN redirectaccount is zoekmachinevriendelijk en biedt de mogelijkheid om webstatistieken van het redirectdomein bij te houden.
Terug

Laatste nieuws