Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Spam- en virusmanager

Veel gestelde vragen


Waarom ontvang ik spam?
Om dezelfde reden dat je reclamedrukwerk in de brievenbus ontvangt - bedrijven willen iets aan je verkopen. E-mail is goedkoper om te verzenden, logisch dus dat je via deze weg nog meer 'brieven' ontvangt. Spam mailinglijsten worden op verschillende manieren gemaakt. Bedrijven zoeken bijvoorbeeld online naar adressen en raden zelfs willekeurig adressen om reclamemateriaal naar toe te sturen. Bijna iedereen die gebruik maakt van e-mail ontvangt wel eens een spam e-mail.
Wat is AGN Spam & VirusManager?
AGN Spam & VirusManager is een dienst die verfijnde filtertechnologie op onze netwerken toepast om spam- en virusberichten te identificeren voordat deze in jouw mailbox worden afgeleverd. De AGN Spam & VirusManager werkt met spamfiltertechnologie van Barracuda. Barracuda filtertechnologie wordt gezien als een van de beste filtertechnologieën die beschikbaar is.
Ik wil het eerst uitproberen, kan dat?
Actie: je kunt AGN Spam & VirusManager nu kosteloos en zonder verplichtingen een maand uitproberen.
Hoe nauwkeurig is AGN Spam & VirusManager?
Het belangrijkst voor de nauwkeurigheid is dat het aantal reguliere berichten dat onterecht wordt geïdentificeerd als spam zo dicht mogelijk bij nul moet zijn. Een bericht dat ten onrechte wordt tegengehouden staat bekend als een "false positive".

De tweede maatstaf voor nauwkeurigheid is dat het aantal spamberichten dat door het filtersysteem glipt ("false negative") ook zo laag mogelijk moet liggen.
Met behulp van AGN Spam & VirusManager is het aantal ‘false positives’ vrijwel nul, en het aantal ‘false negatives’ erg laag. Dit maakt het tot een bijzonder effectieve filterdienst.
Moet ik software en updates installeren om de dienst up-to-date te houden?
Nee. De filtertechnologie bevindt zich op het netwerk van AGN. AGN draagt zorg voor het onderhoud en verzorgt continue updates. Je hoeft dus geen software en dus geen updates te installeren op je eigen computer(s) om gebruik te maken van deze dienst.
Kan AGN Spam & VirusManager worden gebruikt i.c.m. een eigen interne mailserver?
Ja, ook dan kunnen we het filter activeren en wordt er alleen gefilterde e-mail doorgestuurd naar je interne mailserver. Voor ieder adres wordt automatisch een persoonlijke quarantainebox aangemaakt.
Kan ik persoonlijke whitelists en blacklists gebruiken?
Ja, AGN Spam & VirusManager biedt de mogelijkheid om persoonlijke whitelists en blacklists te gebruiken.
Veroorzaakt het filteren vertraging bij het ontvangen van e-mail?
Normaal gesproken treedt er geen merkbare vertraging op. Uitzondering hierop zijn het verwerken van zogenaamde ‘spambommen’ waarbij in weinig tijd miljoenen spammails op het Nederlandse internet worden losgelaten. In dergelijke gevallen kan er een kleine vertraging ontstaan bij het ontvangen van e-mail.
Wordt er door AGN Spam & VirusManager tekst toegevoegd onder mijn e-mail?
Nee. Er wordt geen tekst (zoals een mededeling dat de mail gescand is op virussen) aan je e-mail toegevoegd.
Waarom wordt een tarief berekend voor het gebruik van AGN Spam&VirusManager?
AGN Spam&VirusManager is een professionele antispam én antivirus oplossing. Het maakt gebruik van Barracuda filtertechnologie. Hierbij kunnen wereldwijd gekoppelde barracudafilters razendsnel nieuwe spam en virussen detecteren. Zodoende kan er razendsnel een bescherming op worden aangepast. AGN Spam&VirusManager voorziet daarnaast in de mogelijkheid om per gebruiker instellingen te kunnen beheren, een persoonlijke quarantainebox te gebruiken en persoonlijke white- en blacklists te gebruiken. Aan een dergelijke geavanceerde filteroplossing zijn licentiekosten verbonden.
Sommige providers bieden gratis antispam, is dat net zo goed?
Gratis filtering betreft nagenoeg altijd generieke spamfiltering op basis van generieke variabelen waarbij alleen grofmazige filtering op spammail plaatsvindt. Er wordt hierbij niet op virussen gescand.

Generieke filtering is grofmazig en kent een aantal beperkingen:
- Er wordt geen onderscheid gemaakt naar ontvanger
- Een generiek filter scheert alle ontvangers over dezelfde kam. Dit leidt tot een groot risico op ‘false positives’; hetgeen betekent dat mail die wel voor jou was bestemd, ten onrechte wordt tegengehouden
- Je kunt niet aangeven welke To/From adressen gefilterd moeten worden of ervoor kiezen om alleen bepaalde categorieën spam te filteren
- Generieke filtering biedt bovendien geen mogelijkheid tot persoonlijke quarantaineboxen, persoonlijke whitelists of persoonlijke blacklists
- Tot slot kan er bij generieke filtering geen gebruik worden gemaakt van zelflerende filters
Terug

Laatste nieuws