Domeincheck Webmail
024-3724747
terug

Webdevelopment

Veel gestelde vragen


Hoe zorgt AGN ervoor dat onze site goed scoort in zoekmachines?
AGN werkt altijd volgens de W3C-standaarden. Dat betekent dat wij uw website opbouwen met zuivere html-code volgens de officële internationale standaarden. Daardoor is uw site beter te scannen door zoekmachines en zullen de scores beter zijn. Daarnaast houden wij er rekening mee dat de structuur van de site ook voor een zoekmachine logisch is. Dit betekent onder meer dat we achter de schermen metatags opnemen die de zoekmachines kunnen lezen, dat we frames vermijden (houden zoekmachines niet van) en dat we alle items van goede titels voorzien. Tot slot verzorgt AGN de periodieke aanmelding bij zoekmachines van alle sites die zij ontwikkelt.
Kunnen wij onze website later eenvoudig uitbreiden?
AGN bouwt je site met zuivere html-code volgens de officiële standaarden op ons brede Magnet-fundament. Daarnaast is je site achter de schermen in keurig gescheiden modules opgebouwd, waardoor we in een later stadium eenvoudig nieuwe functies kunnen toevoegen zonder dat het hele fundament van je website op de schop moet.
Heeft AGN veel ervaring met het ontwikkelen van websites?
Sinds 1996 ontwikkelt AGN websites voor uiteenlopende opdrachtgevers/projecten. Tot op de dag van vandaag gaan we met de tijd mee.
Veel websites hebben dezelfde functies. AGN hoeft toch niet elke keer het wiel opnieuw uit te vinden?
AGN heeft een aantal veel voorkomende elementen gegroepeerd op haar Magnet CMS-platform. Dit is een .net-gebaseerde omgeving voor SiteManagement. Hiermee kunnen we basisfuncties koppelen aan het maatwerk. Hierdoor kunnen we sneller werken dan wanneer we voor iedere site helemaal opnieuw zouden moeten beginnen.
Kunnen wij onze site later verhuizen naar een andere provider?
AGN bouwt je website in ASP.NET, de meest vooraanstaande methode om webapplicaties te ontwikkelen. Deze wordt gekoppeld aan een MSSQL-database. Zodoende kun je je site verhuizen naar iedere provider die beschikt over ASP.NET en MS SQL. Doorgaans zijn dit de professionelere providers, omdat ASP.NET een professionele, geavanceerde ontwikkelomgeving is.
Hoe duur is een website?
De meeste websites die AGN ontwikkelt, hebben een ontwikkeltarief tussen € 2.000,-. en € 15.000,-.
Kan AGN voorkomen dat mijn website er op verschillende computers anders uitziet?
AGN werkt altijd volgens de W3C-standaarden. Dat betekent dat wij je website opbouwen met behulp van zuivere html-codes volgens de officiële internationale standaarden. Dit heeft een aantal voordelen:
de site ziet er op alle computers correct uit en laadt sneller in. Daarnaast is de site beter te scannen door zoekmachines waardoor de zoekmachine-scores beter zijn.
Zijn de website-ontwikkelaars van AGN goed opgeleid?
Om een website te ontwikkelen en optimaal te laten functioneren zijn twee belangrijke disciplines vereist: design (vormgeving) en techniek. Al onze webdesigners hebben de kunstacademie of een multimedia-opleiding gevolgd en al onze programmeurs hebben minimaal een HBO Informatica-diploma.
Vindt er vaak overleg plaats tijdens het ontwikkelen van mijn website?
Je kunt online meekijken naar de vorderingen van uw website. Deze is tijdens het ontwikkelen via een speciaal afgeschermd internet adres toegankelijk. Normaal gesproken vindt er voorafgaand aan het traject een ontmoeting plaats. Zo kan de webdesigner de sfeer de corporate identity van je onderneming goed laten doorklinken in de toekomstige website. Af en toe komt het voor dat een van de twee partijen een extra ontmoeting wenst. Dit is uiteraard mogelijk.
Ik wil een offerte voor een website, maar AGN adviseert een offerte voor een functioneel ontwerp?
Soms blijkt bij aanvang van een offertetraject dat de opdracht zeer complex wordt. Er zijn bijvoorbeeld raakvlakken met verschillende kanten van uw interne communicatie, huidige automatisering of logistiek. Het is dan niet mogelijk om direct een prijsopgave voor een website te maken, omdat er eerst een exact bouwplan - het functioneel ontwerp - nodig is. Aan de hand van het functioneel ontwerp kunnen we een prijsopgave maken.
Het ontwikkelen van een functioneel ontwerp is een proces op zich en vergt veel tijd. Het is te vergelijken met het bouwplan voor een huis. Daarom maken we hiervoor een aparte offerte. Met het functioneel ontwerp kun je later ook naar andere website-ontwikkelaars gaan om de uiteindelijke site te laten ontwikkelen. Hier laten we je geheel vrij in.
Hoe lang duurt het voor mijn website klaar is?
Dat is mede afhankelijk van de omvang van de website. De meeste nieuwe websites hebben een doorlooptijd van twee tot vijf maanden.
Verzorgt AGN ook de teksten?
Normaal gesproken lever je zelf de teksten voor je website. Als je kiest voor een website met CMS-functie heb je zelfs de mogelijkheid om deze zelf te plaatsen. Wanneer je niet beschikt over de inhoud voor de toekomstige website, kan AGN desgewenst teksten laten verzorgen door een copywriter. Deze neemt contact met je op om de teksten te bespreken en plaatst ze nadat hij ze ontworpen heeft, direct op je website.
Hoeveel mensen zijn er betrokken bij de ontwikkeling van een AGN-site?
Op de eerste plaats zul je contact hebben met onze accountmanager. Deze brengt je wensen in kaart.
Op het moment dat de ontwikkeling van de website start, heb je voornamelijk contact met de aangewezen webmaster. De webmaster is als webdesigner van AGN primair verantwoordelijk voor het ontwikkelen van je website.
Afhankelijk van de omvang van het project werken er één of meer designers en programmeurs aan de website. Er is echter één webmaster voor jouw project aangewezen die het geheel van de activiteiten coördineert.
Verzorgt AGN ook de foto’s?
AGN heeft toegang tot grote beeldbanken waar we generieke kwaliteitsfoto’s van kunnen gebruiken. Bedrijfsspecifieke foto’s kun je het beste zelf aanleveren. Uiteraard nemen we ook het maken van foto's uit handen wanneer je zelf niet over voldoende beeldmateriaal beschikt.
Terug

Laatste nieuws